Започва седмицата на есенните срещи на Международния валутен фонд и Световната

...
Започва седмицата на есенните срещи на Международния валутен фонд и Световната
Коментари Харесай

МВФ и Световната банка започват серия от срещи

Започва седмицата на есенните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка. Очаква се фокусът да е върху възобновяване на стопанските системи след експлоадирането на пандемията от ковид. Заплахата от нова дългова рецесия и зелените политики също ще бъдат акцент на конференцията във Вашингтон. 

За повторно срещите сред двете посестрими, финансови организации - Международния валутен фонд и Световната банка, ще бъдат виртуални поради пандемията от Covid-19. 

В първия ден от значимия конгрес главната тематика ще бъде Африка, защото страните в този континент са измежду най-бедните и задлъжнели в света, което ги слага отпред на тревожни ранглисти като най-проблемни в образованието, здравеопaзването и възможностите за реализация в живота. Новите стопански прогнози на Международния валутен фонд също се чакат по време на есенните срещи, като към този момент ръководещият шеф Кристалина Георгиева анонсира, че те може да бъдат малко по-добри от пролетните, само че са доста несигурни поради обстановката, обвързвана с Covid-19. По традиция в срещите във Вашингтон, въпреки в този момент и виртуално, вземат участие представители на централните банки, водещи икономисти, от време на време и представители на политическия хайлайф. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР